Uvjeti kupnje i dostava

UVJETI KUPNJE

Prije nego započnete proces kupnje, molimo Vas da pažljivo pročitate uvjete kupnje kao i uvjete korištenja Stranice.

Na uvjete kupnje primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.79/2007), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu, od članka 36. do članka 55.

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje putem e-maila ili u internet trgovini Aromatičnog kutka (u daljnjem tekstu Kupac).

Prodavatelj i izvršitelj usluga je: AROMATIČNI KUTAK d.o.o., Brune Bušića 21, 10000 Zagreb, Hrvatska (u daljnjem tekstu Prodavatelj).

Prilikom prve narudžbe proizvoda putem elektronskog obrasca, nužno je registrirati se. Kao registrirani korisnik možete nesmetano kupovati u internet trgovini i primati obavijesti. Prilikom registracije, obratite pozornost na ispravno unošenje Vaše valjane e-mail adrese, jer e-mail predstavlja glavni komunikacijski kanal između Vas i internet trgovine. Ne odgovaramo za nesporazume nastale nemogućnošću primanja naših e-mailova.

Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Proizvode je moguće naručiti bilo koji dan u bilo koje vrijeme. Kupnja se obavlja odabirom jednog ili više željenih proizvoda u željenoj količini te spremanjem odabranih proizvoda u košaricu. U košarici Kupac može pregledati odabrane proizvode te promijeniti proizvode ili njihovu količinu. Po završetku odabira proizvoda i njihove količine, potrebno je da Kupac upiše svoje osobne podatke nužne za komunikaciju (naročito kontakt broj na koji Vas se može kontaktirati u slučaju nužde) te podatke o adresi isporuke pošiljke, u za to predviđeno mjesto. Molimo da prilikom unošenja adrese isporuke pošiljke, navedete onu na kojoj netko može preuzeti pošiljku, npr. Vaša adresa na poslu (tada u rubriku ”Bilješke” unesite naziv tvrtke u kojoj radite), adresa susjeda i sl. Odabirom opcije Kupi, Kupac potvrđuje svoju kupnju. Na svoju e-mail adresu kupac dobiva automatsku potvrdu narudžbe sa vidljivim detaljima narudžbe, a zatim Ponudu sa podacima za ispravno plaćanje te rokom važenja ponude. Nakon isteka navedenog roka, Ponuda će biti poništena.  Narudžbu je moguće otkazati sve do trenutka njenog slanja, međutim nakon što je pošiljka poslana, Kupac je obvezan preuzeti pošiljku.

Pored svakog proizvoda možete pronaći informaciju da li je proizvod raspoloživ. Ukoliko Prodavatelj iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, koji su u trenutku narudžbe bili raspoloživi, pismenim će putem na e-mail adresu obavijestiti Kupca. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku preostalih artikala. Odluči li se Kupac na otkazivanje preostalog djela narudžbe, a već je izvršio uplatu, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 7 radnih dana od zaprimanja odluke o otkazivanju uplatom na račun Kupca.

Ukoliko nemate iskustva ili ne želite ostvariti kupnju preko Interenet trgovine Aromatičnog kutka, Vašu narudžbu možete poslati na e-mail adresu prodaja@aromaticnikutak.hr. Narudžba mora sadržavati obavezne elemente: ime i prezime primatelja/uplatitelja, adresu isporuke pošiljke, broj telefona/mobitela, Vašu e-mail adresu, odabrani način plaćanja (žiro račun ili pouzeće). Svi odabrani proizvodi moraju biti označeni točnom šifrom, nazivom, veličinom pakiranja te količinom i cijenom. Narudžbe bez svih traženih podataka smatrati ćemo nevažećima.

Za sva pitanja, slobodno nam se obratite na e-mail: info@aromaticnikutak.hr.

UVJETI PLAĆANJA

Sve cijene prikazane u internet trgovini izražene su u hrvatskim kunama (HRK). Cijene su oslobođene plaćanja PDV-a po čl.22 st.1. Zakona o PDV-u. U cijenu proizvoda nije uračunat trošak dostave, koji se obračunava na kraju kupnje.

Odabrane proizvode možete platiti prijenosom sredstava na naš žiro račun putem virmana/opće uplatnice ili internet bankarstva te pouzećem odnosno gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke. U tom slučaju plaćate dostavljaču koji Vam je dostavio pošiljku.

Ukoliko ste odabrali platiti prijenosom sredstava na naš žiro račun, pričekajte da na Vašu e-mail adresu stigne Ponuda sa podacima za ispravno plaćanje. Automatska potvrda narudžbe koju šalje shop aplikacija po završetku kupnje ne predstavlja konačne podatke za uplatu. Proizvodi će biti isporučeni u najkraćem mogućem roku, od dva do sedam dana, nakon što Vaša uplata postane vidljiva na našem žiro računu. Isporuka proizvoda može kasniti ovisno o kašnjenju isporuke sirovina i/ili ambalaže, o čemu će Kupac biti obaviješten pisanim putem na e-mail adresu.

DOSTAVA

Vašu pošiljku dostavlja kurirska služba In time d.o.o. u roku jednog do tri radna dana u dogovoru sa Vama. Trošak dostave na području Republike Hrvatske iznosi 35,00 kn po pošiljci. Dostava je besplatna za narudžbe ukupne vrijednosti iznad 700,00 kn.

Dužnost Kupca je da osigura valjane informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu (na primjer radno vrijeme tvrtke kojoj se dostavlja roba, dodatni opisi dostavne adrese ukoliko odredište nije potpuno jasno iz adrese). Takve informacije obavezno unesite u rubriku „Bilješke“ elektronskog obrasca naručivanja. U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Kupac ima pravo vratiti pogrešno isporučene proizvode i oštećene proizvode. Prodavatelj će odobriti povrat robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom), uz instrukcije za povrat te će Kupcu poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.

Kupac nema pravo bez dodatnih troškova vratiti proizvode za koje je iz bilo kojeg razloga zaključio da mu ne trebaju ili ne odgovaraju. Sve troškove takve zamjene snosi kupac.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.

Rok za sve reklamacije iznosi 7 dana od primitka robe. Reklamacije se primaju na e-mail: info@aromaticnikutak.hr.

Sva roba koju prodajemo je ispravno skladištena u originalnoj ambalaži. Rok trajanja koji je označen na ambalaži vrijedi jedino ako se ispravno skladišti, kako je označeno na deklaraciji. Svi proizvodi se mogu razlikovati u boji, mirisu i konzistenciji.